U bent hier:   VanMaerlant > De school > Nieuwsarchief

Week tegen het pesten (18 t/m 22 september)
Bericht geplaatst op: 14-9-2017

Online pesten is voor leerlingen hetzelfde als pesten. Net als bij ‘gewoon’ pesten gaat het ook bij online pesten om schelden, roddelen en buitensluiten. Het gebeurt ook op andere manieren zoals het hacken van accounts, nare berichten plaatsen uit naam van een ander of bijvoorbeeld het ongevraagd online verspreiden van bewerkte foto’s of filmpjes.

De impact van online pesten is heel groot. Slachtoffers voelen zich niet meer veilig, zijn bang om naar school te gaan en zijn onzeker. Ook voor pesters kan het grote gevolgen hebben, groter dan kinderen zelf overzien. Bijvoorbeeld, omdat de politie zal worden ingeschakeld bij strafbaar online gedrag. Als online pesten niet wordt aangepakt, maakt het de school voor alle leerlingen en docenten onveilig. Op Van Maerlant hebben we duidelijke regels rondom pesten, vraag uw kind er naar, zij zijn hiervan op de hoogte!

In de week tegen het pesten praten we over dit onderwerp met onze leerlingen en gaan ze ermee aan de slag met hun mentoren.

In klas 1 volgen de leerlingen tijdens het trainingsuur een serie lessen over mediawijsheid. Hierin komen allerlei onderwerpen rondom mediawijsheid aan bod.

Op woensdag 11 oktober 2017 organiseren wij voor alle ouders een webinar (online ouderavond) over mediawijsheid, in samenwerking met de politie. In dit webinar zal het onderwerp ‘online pesten’ uitvoerig aan de orde komen! U ontvangt van ons nog een uitnodiging om hieraan deel te nemen, samen met een uitleg hoe een webinar werkt.