Toelatingsprocedure vmbo/mavo

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijk moment in de schoolloopbaan van kinderen. Sinds enige jaren gelden er nieuwe regels voor die overgang. Deze vloeien voort uit veranderingen in de regelgeving rond het schooladvies en de centrale eindtoets basisonderwijs én de wet Passend Onderwijs. Wat niet verandert is dat de leerling centraal staat bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een warme overdracht, een passende vervolgopleiding en een doorlopende leer- en ontwikkelingslijn blijven ook bij Van Maerlant voorop staan.
Hieronder zijn de verschillende fases met betrekking tot de procedure rondom de toelating voor u uiteengezet.

1. Voorlichtingsdagen / rondleidingen voor leerlingen en hun ouder(s) / verzorger(s): Januari 2018. Groepsgewijs kunt u dan , onder schooltijd, met uw zoon / dochter kennis maken met Van Maerlant. U kunt zich hiervoor (na de herfstvakantie) aanmelden via onze website of u neemt contact op met de administratie van onze school (073-6132931).

2. Open Huis: zaterdag 27 januari 2018 (10.00 – 13.00 uur).

3. Vanaf februari 2018 kunt u zich via de website (www.vanmaerlant.nl) digitaal (voor)aanmelden. Exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

4. Aanmelden nieuwe leerlingen klas 1:
    - Maandag 5 maart 2018 18.00 – 20.00 uur
    - Dinsdag 6 maart 2018 18.00 – 20.00 uur
    Ouder(s)/verzorger(s) komt / komen samen met hun zoon / dochter naar school om aan te melden. Ook als u een vooraanmelding heeft gedaan.

Ter ondersteuning van de aanmelding dient men mee te brengen:
    - adviesformulier school van herkomst (wat ons toegang verschaft tot het Digitale Overdrachts Dossier = DOD);
    - alle relevante onderzoeksgegevens (bij diagnoses als ADHD, PDD-NOS, dyslexie etc. is een onderzoeksrapportage verplicht);
    - kopie identiteitskaart/ paspoort of kopie uittreksel bevolkingsregister;
    - een recente pasfoto;

5. Overleg / contact school van herkomst / externe instanties.

6. Bespreking van alle gegevens in de toelatingscommissie.

7. Eind april 2018: ouders ontvangen bericht m.b.t. toelaatbaarheid.

8. Juni 2018: kennismakingsavond voor alle nieuwe leerlingen met hun ouders / verzorgers.

Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's Hertogenbosch