U bent hier:   VanMaerlant > Home

Afname VAS 0 in klas 1 van 2 oktober t/m 5 oktober
Bericht geplaatst op: 25-9-2017

Volgende week wordt bij leerlingen van klas 1 de VAS 0 (Volg en Advies Systeem) afgenomen. Dit is een didactisch onderzoek van het Cito. Met behulp van de VAS willen wij op objectieve wijze onderzoeken wat het huidige didactische niveau van de leerlingen is. De volgende onderdelen worden getest; Nederlands leesvaardigheid, taalverzorging en woordenschat, wiskunde, rekenen en Engels. Aangezien het testen zijn en geen toetsen kunnen leerlingen kunnen zich hier thuis niet op voorbereiden.

De VAS wordt afgenomen van maandag 2 oktober mei t/m donderdag 5 oktober. Op maandag worden de leerlingen om 9.00 uur verwacht. De overige dagen begint de afname van de VAS om 9.30 uur. De afname van de VAS eindigt elke dag om 12.00 uur, aansluitend volgen de leerlingen hun reguliere lesrooster.