Anglia (Engels)

Wat is Anglia?
Het doel van Anglia is om de Engelse taal stap voor stap aan te bieden en te toetsen. De reguliere lessen Engels zijn een goede basis waarin Anglia geïntegreerd kan worden. Elke leerling kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen. Anglia examens worden op Van Maerlant gemaakt en in Engeland nagekeken. Het Anglia examen bestaat uit drie skills; lezen, schrijven en luisteren. Bij ons op school zal het examen op 22 juni plaatsvinden. Nadat het examen behaald is ontvangt elke deelnemer een internationaal erkend Anglia certificaat. Alle Anglia levels zijn gekoppeld aan het Europees referentiekader, zodat overal duidelijk is welk niveau een certificaat vertegenwoordigt. In principe kan een leerling ieder leerjaar deelnemen aan een Anglia examen.

Wie kan deelnemen?
Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen zo extra uitdaging krijgen en kunnen het beste uit zichzelf halen. Leerlingen die juist meer moeite hebben met de taal, werken met behulp van Anglia stap voor stap aan hun Engelse taalvaardigheid. Vanaf nu is het ook mogelijk voor ouders om deel te nemen aan het Anglia examen.

Let op! Anglia wordt naast de reguliere lessen Engels aangeboden en is daarom ook compleet vrijwillig. De deelnemende leerling zal dus naast het huiswerk, extra Engelse opdrachten moeten maken om zichzelf goed voor te kunnen bereiden op het Anglia examen. De leerlingen werken zelfstandig aan deze opdrachten en zullen waar nodig vragen kunnen stellen aan ons of aan hun docent Engels. Oefeningen zijn te vinden op de website van Anglia en op Magister (per niveau). Conclusie: Eigenlijk kan iedereen dus deelnemen! Het is voor gemotiveerde leerlingen voor het vak Engels. Zij worden extra uitgedaagd en krijgen hiervoor na het behalen van het examen een officieel certificaat.

Wat zijn de kosten?
Voor u als ouder zijn er geen extra kosten aan verbonden. U betaalt alleen de kosten voor het Anglia examen, waarbij u kunt uitgaan van een bedrag tussen de 20 – 90 euro, afhankelijk van het niveau van de leerling. Om dit niveau te bepalen maken de leerlingen eerst een instaptoets. Nadat bekend is geworden op welk niveau uw zoon of dochter gaat deelnemen, informeren wij u als ouder wat de kosten voor dit examen zullen zijn. Kijk voor meer informatie op www.anglianetwork.eu

Meedoen?
Vul dan het inschrijfformulier in en lever dit op school in! Dit kan tot 31 maart 2017.

Vragen over Anglia?
Neem dan contact op via anglia@vanmaerlant.nl

Neeltje Appelhof
Kim Colsters